Fases informatie en formatie

Het informatie en formatieproces vindt plaats via verschillende fases. In de eerste fase die direct startte na de verkiezingen is een inhoudelijke verkenning uitgewerkt na gesprekken met alle fracties. De opbrengst hiervan – inclusief de inbreng van maatschappelijke partners – werd op 30 maart aan de raad gepresenteerd. Daarna volgden nadere gesprekken met een meerderheid van de fracties en informateurs Frank van Hulle en Jos Verdurmen (TOP/Gemeentebelangen). Na die fase zijn vijf partijen verder met de inhoudelijke formatie aan de slag gegaan. Het bestuursakkoord is daar het resultaat van. De formele afronding van de formatie vindt plaats met de installatie van het nieuwe college op 12 mei.

Portefeuilleverdeling

In de nieuwe bestuursperiode komen er vijf wethouders in Terneuzen. In de bijlage bij het bestuursakkoord staat de concept portefeuilleverdeling. Op 17 mei stelt het college de portefeuilleverdeling vast.

Frank van Hulle (TOP/Gemeentebelangen):

“We zijn blij dat we nu een bestuursakkoord kunnen presenteren. We zien er naar uit hierover volgende week met de raad in gesprek te gaan. De complexe tijd waarin we leven vraagt ook dat we wendbaar zijn en dat we flexibel kunnen inspelen op (nieuwe) vraagstukken. Wij streven ernaar dat de nieuwe bestuursperiode met een zo breed mogelijk gedragen koers van start kan gaan.”