Nieuws

Openbaarheid is en blijft voor GroenLinks de grootste gemeenschappelijke deler

De gemeenteraad van 14 december stond voor het grootste gedeelte in het teken van openbaarheid. Op het gebied van onderwijs en subsidies. Echter bleken beweegredenen om subsidie te geven voor een niet openbaar toegankelijk reformatorische kleuterschool belangrijker voor de meeste partijen, dan openbaar onderwijs voor een hele streek...

Lees verder

Begroting, bankje spelen en haven fusies

De raadsvergadering van 9 november bleek vooraf een beladen vergadering met onderwerpen als lijkbezorging en onhandig ingepaste voorstellen over omgevingsvisies. Dat naast de begroting en de wensen over de havenschapsfusie beloofde een lange avond te worden.

Echter nog voor de vergadering op gang was, waren de eerste twee zaken alweer van de agenda af. Misschien begrijpelijk gezien de extra informatie, maar aan de andere kant... Als stukken in twee weken tijd nog zo kunnen wijzigen, dat is geen goed teken. Dat vereist toch een betere voorbereiding.

Lees verder

Werving GroenLinks leden!

Dringend gezocht!!! Geef Groen en Sociaal een stem!
Ben je ook nog steeds onder de indruk over de enorme beweging die is ingezet door GroenLinks tijdens de laatste Tweede Kamer verkiezingen?
Wil je meehelpen om het succes nog groter te maken?

GroenLinks Zeeuws-Vlaanderen is op zoek naar enthousiaste gelijkgestemden om tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in alle drie de Zeeuws- Vlaamse Gemeenten met een mooie lijst uit te komen.
Wil je samen met ons écht iets veranderen?

Lees verder

Lange termijn visie is niet te maken met korte termijn beslissingen

In de gemeenteraad van donderdag 28 september, hadden we het weer ‘goed’ voor elkaar in de gemeenteraad. De meeste bespreekstukken van de vergadering waren een uitvloeisel van ondoordachte eerdere beslissingen, pogingen om nieuw beleid weer terug te draaien of een (slechte) poging om compromisvoorstellen onder uit te halen.

De hele avond leek weer meer op een commissievergadering, dan een raadsvergadering waar besluiten genomen konden worden. Simpel weg omdat er o.a. veel extra informatie over tafel kwam bij verschillende stukken, die niet inzichtelijk waren geweest of een geheel andere draai gaven aan het voorstel.

Lees verder

Toetsingkader bij fusie havens?

GroenLinks-fracties in de Staten van Zeeland en in de gemeenteraden van Terneuzen en Vlissingen hebben een visie op de fusie van de Zeeuwse havens (ZSP) met Havenbedrijf Gent (HBG) en verzoeken de raden van de betrokken gemeenten en Provinciale Staten om hierin mee te denken. Lees meer >>

Lees verder

Pagina's