GroenLinks heeft antwoord ontvangen op onze bedenkingen m.b.t. de ontwikkelingen op de Korte Kerkstraat. Ons lijkt een kritische benadering op zijn plaats in dit geval. In deze respons vindt u het antwoord vanuit de gemeente op ons eerste bericht en vervolgens weer een reactie onzerzijds, waarvan we hopen en eerlijk gezegd verwachten dat het een rol mag spelen in de overdracht naar- en het nieuwe beleid van het nieuwe college. Eén van de weinige echt open wijkraden binnen onze gemeente verdient meer helderheid. Daarom hieronder het volgende;
De gemeente stelt er prijs op een reactie te geven op uw onderstaande mail. In tegenstelling tot een kennelijk gewekte indruk blijft het voornemen van zowel Clavis als gemeente over de geveluitvoering van woningbouw aan de Korte Kerkstraat/Dijkstraat ongewijzigd; m.a.w. uitvoering overeenkomstig het (ter plaatse) gepresenteerde gevelbeeld.
Wel wordt dit plandeel van het project Korte Kerkstraat betrokken bij een in ontwikkeling zijnde plan aan de Nieuwstraat-zuid. Zoals bekend zijn hiervoor recent de nodige verwervingen gedaan. Bij die ontwikkeling zal eveneens bijzondere aandacht worden besteed aan het gevelbeeld in de Nieuwstraat.
GroenLinks vindt het allemaal heel mooi natuurlijk,
Clavis en Gemeente blijven voornemens de gevelbeelden volgens eerder gepresenteerd ontwerp uit te voeren.
Het is dat "voornemen" dat natuurlijk zorgen baart.
Daarna gaat men weer verder met aandacht besteden aan de geveluitvoering. GroenLinks vindt dit ook niet echt concreet.
Volgens Clavis wordt er wederom een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. De vorige haalbaarheidsstudie is hiermee dus mislukt…(geeft te denken over haalbaarheidsstudies en de houdbaarheid hiervan, goed oppassen met andere leuke ideeën over veerhaven en kop Noordstraat dus).
Maar goed, hoe verder, reeds gebouwde woningen zijn naar ons beste weten niet verkocht, maar worden verhuurd. Onder de prijs waarschijnlijk, want anders zou de bouw op het tegenoverliggende terrein reeds begonnen zijn.
Daarmee komend op het volgende probleem, de invulling van dat terrein was ons inziens niet alleen een voortzetting van het gevelbeeld, maar moest ook een beoogde kwaliteitsplus worden voor de binnenstad. Met andere woorden, het bereiken van een diversiteit aan (nieuwe) bewoners in verschillende inkomensklassen. Wordt dat nog steeds gegarandeerd?
Wordt de wijkraad van de binnenstad trouwens weer betrokken in die nieuw te onderzoeken haalbaarheidsplannen? Hiermee doelend op het feit, de wijkraad heeft ingestemd met gewone leuke woningen, wat krijgen ze nu voorgeschoteld???
Wij hopen dat het minimaal overeenkomt met wat belooft is en dat de stem van de wijkraad nu zeker zwaar gaat tellen!!! We hopen en verwachten dan ook dat Uw antwoord ook aan de wijkraad is gestuurd.